Velkommen til cala burgit!

 
 

45 minutter fra Palma ligger vakre Cala Burgit, eller Es Calo Burgit/Calo des Burgit, som man sier på Mallorca. (Nøyaktig adresse er Calle Barca Trencada numero 1, Apartamento 7B, Porto Petro, Santanyi). Og her, i øverste (3.) etasje, ligger min leilighet, ca. 200 meter fra vannet på bildet over. Den er verken stor eller luksuriøs, men enkel og funksjonell. Stua er ca. 20 kvm og har en kjøkkenvegg med kjøleskap, komfyr, vask og vaskemaskin.  Leiligheten har to ganske romslige soverom, hver med to senger som kan være separate eller slås sammen til en dobbeltseng. Det er godt med skapplass, romslige innebygde garderober. Badet er nyoppusset, med toalett, vask og dusj. Pusset opp februar 2014.

Leiligheten har aircondition (varm/kald) i alle rom, samt tre ekstra varmeovner. Koketopp og ovn er elektriske.

Utenfor stua ligger terrassen på 14 kvm. Den er luftig og usjenert, alt man hører er bruset fra bølgene og suset fra pinjekronene. (Utenom sommersesongen, så klart!) Og enda bedre, en vindeltrapp opp: en takterrasse, over hele leiligheten.

I juli og august er det masse folk og biler på veien nedenfor. Skogen er ganske tett, men man ser så vidt et glimt av sjøen. Og mer fra takterrassen! Terrassen er sydvendt, takterrassen har sol hele dagen.  Solen kommer ca. 11.30 på den nederste terrassen og blir der mesteparten av dagen.

På østsiden, inngangssiden til leiligheten, er det høye benker som rommer de store uteputene. Man kan klatre opp og sitte der, hvis man vil spise i morgensolen.

Bukten ligger på grensen til nasjonalparken Cala Mondrago, og all skog er fredet. Ingen trær kan felles, ei heller friseres! Det betyr også at ingenting vil bli bygget foran leilighetene, gudskjelov! Cala Burgit er ikke stedet for action, det er stille her. Det er TV i leiligheten for den som ønsker det, med en hel armada med kanaler. Her kan man også lese og gå turer, eller bare sitte på terassen og brenne stearinlys og drikke vin! Stranden er barnevennlig, og det er fint å snorkle langs klippene. Men: bølgene kan av og til være nokså heftige! Da kan man gå over åsen til Cala Mondrago, der er det som regel roligere. I leiligheten finnes oversikt over middelhavsfisker, noen av dem spiselige. Kan være morsomt å kaste fra klippene og se hva man får, selv om det visst er mest småfisk!  Finnes også fiskestang med diverse sluker og kroker.

Ved bading: Av og til kan det dukke opp noen bittesmå maneter som kalles «medusas». De er ca. 15 cm  lange og har korte tråder som kan svi litt, men de er ikke farlige hvis man ikke er allergisk. Svien kan ikke sammenlignes med norske brennmaneter, snarere med brennesle. De er der av og til, særlig etter storm og sterk vind. Azaron stift hjelper mot irritasjonen.

Men ha’kke sett hai der!

Til leiligheten hører to sykler, en terrengsykkel og en bysykkel. De er låst inne i et oppbevaringsrom som brukes av flere beboere.